perjantai 29. maaliskuuta 2013

Jämälankojen hävitys

Pääsiäissiivoja tehdessäni huomasin, että ennen pullisteleva jämälankapurkkini oli huvennut puolilleen. Meillä ei kuitenkaan ole hiiriä, vaan äidin luvalla lapsoset ovat käyttäneet langat ties mihin projekteihin. Niistä on kudottu lasten kangaspuilla peittoja leluille, virkattu leluille vaatteita, tehty icord nauhasta häntiä sekä valmistettu tupsuja.

Varsinainen tupsuvillitys meille saapui vuodenvaihteessa, kun vanhempi tyttö oli iltapäiväkerhossa opetellut tekemään tupsuja pahvimuotin kanssa. Kotona sitten tarjosin tupsukonetta ja sillä tupsuja onkin sitten syntynyt. Onhan koneella homma paljon helpompaa ja nopeampaa kuin langan pujottelu neulan kanssa.

Ihan hyvä että luovuus kukkii lapsillakin, ja heiltähän ideoita tuntuu aina löytyvän.


2 kommenttia:

  1. Jämäkuu lähenee ja vähän tässä miettinyt josko osallistuisi siihen. Etsin jo kaikki avatut kerät ja punnitus antoi tulokseksi hieman runsaan kilon. Olen tosiaan vasta marraskuusta aktivoitunut neulontaharrastuksen parissa, joten sen takia ei ole tuon enempää jämiä. Katsotaan nyt päädynkö osallistumaan :)

    VastaaPoista
  2. Kilon hävittäminen kuukaudessa kuullostaa kyllä aikamoiselta tavoitteelta :) En ole tuohon jämäkuuhun sen enempää perehtynytkään. Täytyypä vähän lueskella mistä on kyse. Minun jämälankani tosin ovat niin vaihtelevan paksuisia ja laatuisia, ettei niitä ainakaan yhteen työhön saa upotettua.

    VastaaPoista